W2 Support

De specialist in haveninrichting, van ontwerp tot realisatie

De opdracht

W2 Support is ondertussen een gevestigde naam in de haveninrichting. Ooit begonnen als bedrijf in het aanleggen van havens en wegen, maar met de tijd gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van (jacht)havens.

Het bedrijf wilde zich nog meer gaan richten op deze specialisatie, namelijk het inrichten van havens. Na een groot aantal recreatieve havenprojecten op hun te naam te hebben staan en een aantal industriële havenprojecten willen ze zich meer gaan richten op deze industriële havens.

De turquiose kleur uit hun huisstijl wilde ze gaan koppelen aan de recreatieve sector en voor de industriële sector moest een nieuwe kleur komen. Naast een nieuwe website waarin deze splitsing duidelijk naar voren kwam moest ook de huisstijl aangepakt worden. Eventueel kon ook het logo een restyle krijgen.

huisstijl

website: W2 Support

autobelettering

Restyling van

het W2 Support logo

Het oude logo was ondertussen licht gedateerd. Door het beeldmerk te verstoppen in het woordmerk was het geheel niet bijzonder goed te lezen. Ook het weglaten van stukken van de letters zorgden voor een slechtere leesbaarheid.

Het beeldmerk is nu naar voren verplaatst. Hierdoor zijn beeldmerk en woordmerk afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Het verloop is uit het beeldmerk gehaald en hierdoor is er een sterkere diapositieve variant van het logo te maken. Door verschil in dikte aan te brengen in de letters is voor mensen met kleurenblindheid het verschil ook beter zichtbaar. Als laatste is de onderregel van het logo aangepast, omdat de oude regel niet meer klopte.

Huisstijl

elementen

Voor de huisstijl zijn verschillende elementen ontwikkeld. Zoals kleur gebruik, iconen stijl en typografie.

Speciaal voor jou!

Wil je ook een restyle van je logo en huisstijl? Stuur ons dan eens mailtje.